Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Arga protester efter flickvåldtäkt

Publicerad 2013-04-22

Ilskna protester mot sexuellt våld rasar i den indiska huvudstaden New Delhi.

Polis har gripit ytterligare en misstänkt för våldtäkten och bortförandet av en femårig flicka i staden i förra veckan – och flera andra fall av våldtäkter mot minderåriga har uppdagats.

Den gripne mannen, som ska ha pekats ut av den huvudmisstänkte, hämtades av polis i sina släktingars bostad i delstaten Bihar i östra Indien.

– Han gömde sig i sin farbrors hem. Vi har gripit honom och han kommer snart att föras till Delhi för förhör och medicinsk provtagning, säger en hög tjänsteman inom utredningen till nyhetsbyrån AFP.

Flera fall

Den femåriga flickan vårdas på sjukhus och hennes tillstånd uppges vara stabilt, trots svåra inre skador. I mer än 40 timmar hölls hon fången i ett låst rum i källaren i det flerfamiljshus där hon bodde. Femåringen utsattes för sexuella övergrepp och grovt våld.

De senaste dagarna har flera våldtäkter mot minderåriga uppdagats. Ett fall rör en 15-årig flicka som ska ha förts bort av två män som tvingade henne att dricka alkohol och sedan våldtog henne, skriver Indian Express. Ett annat fall rör en elvaårig flicka som ska ha våldtagits av en rickshaw-förare. I delstaten Assam, i nordväst, ska en nioårig flicka ha skurits i halsen efter att ha utsatts för en gruppvåldtäkt.

Kaotiskt

Fallen har rört upp starka känslor och utlöst protester liknande dem som rasade efter den dödliga gängvåldtäkten mot en student på en buss i vintras. På måndagen trängde demonstranter igenom polisens barrikader vid polishögkvarteret och parlamentet. Inne i parlamentet utbröt kaos då oppositionspolitiker rusade in och krävde att våldtäktsfallen skulle diskuteras.

– Trots att parlamentet nyligen godkände tuffare lagar för att förhindra våldtäkter har ondskan inte gett med sig, konstaterade talmannen Meira Kumar enligt Reuters.