Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

’Terminal’-tysken har fått jobb och bostad

Publicerad 2012-02-15

Den 27-åriga tyska mannen bodde på Landvetters flygplats.

Nu har han fått jobb och bostad.

– Det var ett företag i Stockholm som kom med erbjudandet, säger Ingegerd Nejding, inre befäl vid gränspolisen på Landvetter.

Den 27-årige tyska mannen har bott i inrikeshallen vid Landvetter flygplats sedan jul. Nu har han fått jobb och bostad.

Enligt personal vid flygplatsen har ett företaget i Stockholm erbjudit honom bostad och arbete, och även betalt en flygbiljett till Bromma flygplats dit mannen flög i går eftermiddag. 

"Fantastiskt om det löst sig"

Ingegerd Nejding bekräftar uppgiften.

– Han åkte till Stockholm i går med Malmö Aviation 16.30. Han hade tydligen blivit erbjuden både jobb och bostad av någon, vad jag fick höra från inrikeshallen.

– Jag hoppas att det har gått bra för honom. Det är ju fantastiskt om det har löst sig, säger hon till Aftonbladet.

Själv har Ingegerd Nejding inte träffat 27-åringen.

– Mina killar träffade på honom varje pass. De jobbade skift och tog en sväng och kollade om han var kvar varje dag. Vi har inte sagt något om det från polisens sida. Om flygpatsen vill avhysa någon är det en sak, men de tyckte synd om honom. De ville inte kasta ut honom i kylan.

Sökte jobb och bostad

På Swedavia som driver flygplatsen, hänvisas till informationsenheten.

– Jag känner bara till att han har lämnat flygplatsen. Det är ju hans ensak som privatperson vad han får för erbjudanden, säger Paula Svanquist, informatör på Swedavia.

Aftonbladets fotograf Thomas Johansson träffade 27-åringen på Landvetter tidigare i veckan. Mannen ville då varken svara på vad han hette, om han hade familj eller vem han skulle hälsa på i Göteborg.

– Men han upprepade att han ville ha ett jobb och någonstans att bo. Jag frågade om han hade ett yrke eller utbildning och då svarade han "high school". Han var nedstämd och sa att han hade haft ett svårt liv och att han skämdes över sin situation, säger Thomas Johansson.

– Jag sa att det kanske kan hjälpa honom att det publiceras. Och det kan ju vara så, eftersom det var ett företag i Stockholm, att det är någon som läst Aftonbladet som givit honom jobbet. Han måste ha kontaktats av någon på Landvetter som förmedlade erbjudandet.