Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Komikern Obama hånar Mitt Romney – och Palin

Publicerad 2012-04-29

Mitt Romney, Sarah Palin och Hillary Clinton.

När president Obama i natt höll sin årliga stand up var ingen säker, inte ens de som skyddar hans liv:

– Jag skulle kunna hålla på hela natten men jag måste sluta nu, det är utegångsförbud för Secret Service, avslutade han.

Det är tradition i USA att presidenten håller en stand up-monolog under den årliga middagen med Vita husets korrespondenter.

Natten till i dag var inget undantag pch Obama inledde med att driva med sig själv genom att låtsas vara omedveten om att mikrofonen var på när han var bakom scenen.

– Jag har kärnvapenkoder… varför ska jag stå här och drar ”knack, knack”-skämt för Kim Kardashian?

Hånade Romney

Salva efter salva fyrades sedan av på scen när presidenten skämtade om allt från att Hillary Clinton brukade skicka fylle-SMS till att den republikanska kandidaten Mitt Romney var en rik snobb.

– Jag är stolt över att stå här i Hiltons majestätiska balsal… eller som Mitt Romney skulle kalla det; ett ställe med renoveringsbehov, sa Obama.

…och Trump

Han påpekade också att det hade gått ett år sedan ”rättvisa skipades mot en av världens mest ökända människor” (precis innan Obama stod och drog skämt på scenen förra året hade han gett order om räden mot Usama bin Ladin i Pakistan) och visade sedan upp en bild på Donald Trump.

För ett år sedan insinuerade magnaten Trump att Obama inte var rättmätig president eftersom han kanske inte var född i USA och att Trump själv funderade på att försöka få jobbet. Obama hånade Trump flera gånger under fjolårets tal.

…och Palin

Även Sarah Palin fick sig en känga, för att hon funderar på att återvända till politiken.

Obama återgav hennes berömda skämt från valkampanjen 2008 och frågade publiken ”Vad är skillnaden mellan en pitbull och en fotbollsmorsa?”

Han tittade sig runt i rummet innan han svarade:

– En pitbull smakar jättegott.

Ett skämt som fick publiken att jubla, och hustrun Michelle att skruva på sig.

…och Secret Service

Han avslutade sina skämt med att håna Secret Service, som hamnade i hetluften efter att det framkommit att elva av Obamas livvakter besökt prostituerade på ett jobb i Colombia.

– Jag skulle kunna hålla på hela natten men jag måste sluta nu, det är utegångsförbud för Secret Service.

Komikern Jimmy Kimmel, som var kvällens värd, tog då över och fortsatte att håna livvakterna.

– Jag erbjöd faktiskt Secret Service att jag inte skulle skämta om dem om de gav mig 5 600 kronor… men de erbjöd mig bara 210 kronor (samma summa som agenterna erbjudit en av de prostituerade, som begärde 5 600 kronor).

Bland gästerna fanns vid sidan om en stor journalistkår även kändisar som George Clooney, Reese Witherspoon, Lindsey Lohan, Steven Spielberg och familjen Kardashian.

Här kan du läsa hela talet.