Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Kvarlevor funna efter uppäten 12-åring

Publicerad 2014-01-28

Salvattenskrokodilen gör badandet till en livsfara.

Nu har kvarlevor hittats efter den tolvåriga pojke som i söndags togs av en krokodil i Norra Australien, skriver Sky News. Den gigantiska saltvattenskrokodilen gör badande till en livsfara och flera attacker har skett under kort tid.

Kvarlevorna av den tolvåriga pojke som i söndags togs av en saltvattenkrokodil i Kakadu National Park i norra Australien, är nu funna. Pojken simmade tillsammans med några kompisar i en mindre sjö när de plötsligt angreps av en stor krokodil. En av pojkarna försökte jaga bort krokodilen och blev biten i armen. Men istället för att ge sig av tog krokodilen sikte på den tolvåriga pojken och drog honom med sig ut på djupt vatten.

Stort sökpådrag

Ett stort sökpådrag påbörjades för att hitta honom och både båtar och helikoptrar sattes in. Två krokodiler har skjutits och en infångats och enligt tillförordnad befälhavare Michael White har tyder nu allt på att pojken har dött av krokodilattacken.

– Sökgrupper har nu hittat bevis som starkt indikerar att pojken har dött av krokodilattacken, säger han till Skynews.

Kvarlevorna ska ha hittats cirka en kilometer från det vattenhål där pojken togs av krokodilen och ska nu DNA-testas.

Farligt att bada

Att bada i vattendrag i Kakadu National Park, vilket pojkarna gjorde, är förknippat med livsfara. Stora skyltar finns uppsatta runt om i parken som varnar för att krokodiler kan finnas i vattnet. Trots varningarna är det svårt för ungdomar att hålla sig borta från vattnet under de varmaste perioderna under året. För två veckor sedan försvann en sjuårig flicka i området Gumarrirnbang, 35 mil öst om staden Darwin i Northern Territory. Dagen efter sköt polis ihjäl krokodil i samma vattendrag och analyser av reptilens maginnehåll visade rester från en människa. För ett halvår sedan attackerades en man som försökt simma över en flod i området.

Saltvattenkrokodiler som kan bli sju meter långa och väga mer än ett ton är vanliga i norra Australien. De har skyddats sedan 1970-talet och nu beräknas det finnas upp till 100 000 av dem i Australien.