Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

16-åring omhäktad för dödsmisshandeln

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-20

16-årige Riccardo Campogiani misshandlades till döds på Kungsholmen i oktober i år.

En 16-årig pojke som misstänks för delaktighet i dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani på Kungsholmen i Stockholm i början av oktober omhäktades på tisdagen av Stockholms tingsrätt

Pojken häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel och grovt vållande till annans död. Han är därmed den ende av de tre misstänkta som sitter kvar i häktet. Övriga två har förts till ungdomshem.

Från början satt fem tonårspojkar anhållna eller häktade misstänkta för inblandning i dödsmisshandeln men två av dem försattes på fri fot i början av utredningen.

Åtal i nästa vecka

Åklagarna har flera gånger begärt anstånd med att väcka åtal. Nu tyder allt på att åtal väcks fredagen den 30 november.

– Vi har fått obduktionsprotokollet och senare i veckan får vi resultaten från SKL:s analyser, säger kammaråklagare Jens Nilsson till TT.

Vad obduktionsprotokollet visar eller vilka tester som utförts vid Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) vill han inte uppge.

Det var natten till den 6 oktober som flera ungdomar på en fest på Kungsholmen började att bråka. Bråket urartade utanför festlokalen och slutade med att Riccardo Campogiani misshandlades till döds.