Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

En död efter knivattack på psykiatrimottagning

TT

Publicerad 2023-07-21

Tre personer attackerades i en knivattack utanför Köpenhamn. En av dem har avlidit. Arkivbild.

En anställd på en psykiatrimottagning i Glostrup utanför Köpenhamn har dödats i en knivattack, meddelar den danska polisen. En 41-årig man har gripits misstänkt för mord.

Ytterligare två personer skadades i knivattacken, den ene av dem är allvarligt skadad. Den andre fick lättare skador och har kunnat lämna sjukhuset.

”Vi har att göra med ett mycket allvarligt brott, som vi just nu utreder som mord”, säger biträdande polisinspektör Charlotte Skovby från Köpenhamns Vestegnspolis i kungörelsen och uppger att det är för tidigt att uttala sig om motiv till dådet.

41-åring gripen

Larmet om knivattacken på mottagningen kom klockan 12.10 på fredagen. Den 41-årige misstänkte gärningsmannen sprang från brottsplatsen, men kunde gripas av polis en bit från mottagningen klockan 12.45. Polisen vill i nuläget inte uttala sig om huruvida mannen var patient på mottagningen, eller om offrens identiteter.

Region Huvudstaden, som mottagningen tillhör, kommenterar knivattacken i ett skriftligt meddelande till nyhetsbyrån Ritzau:

”Vi är djupt påverkade av situationen och just nu är vår första prioritet att ta hand om patienter och anställda på plats. En grundlig analys av händelsen kommer att göras för att klargöra processen”, skriver regionen.

Rättspsykiatriska patienter

Mottagningen ”Retspsykiatrisk Ambulatorium” där dådet skedde behandlar ”rättspsykiatriska patienter med särskilt komplexa och komplicerade behandlingsförlopp, där andra insatser visat sig vara otillräckliga för att säkerställa ett stabilt behandlingsförlopp”, skriver mottagningen på sin hemsida.

Målgruppen för öppenvårdsmottagningen är psykiatriska patienter som dömts till vård. På mottagningen arbetar en överläkare, en avdelningssköterska, åtta sjuksköterskor, en socialsekreterare, en psykolog och en medicinsk sekreterare.