Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Minst 16 döda i översvämningar i Kentucky

TT-AP

Publicerad 2022-07-29

Räddningstjänst i Winchester, Kentucky, plockar upp människor som strandsatts av översvämningarna i delstaten.

Antalet döda i de kraftiga översvämningarna i amerikanska Kentucky har stigit till 16. Delstatens guvernör Andy Beshear tror att dödssiffran kommer att mer än dubbleras då regnet fortsätter att falla.

– Det inkluderar en del barn, säger Beshear.

Översvämningarna har utplånat hela samhällen i några av de fattigaste områdena i USA och sökningsarbetet fortsätter. Räddningsteam med stöd av nationalgardet söker med helikoptrar och båtar efter saknade i de hårdast drabbade områdena.

– Det saknas fortfarande människor, säger Jerry Stacy, räddningschef i det hårt drabbade länet Perry.

Det är svårt att avgöra antalet saknade, eftersom mobiltäckning och elektricitet har slutat att fungera i katastrofområdet.

– Jag tror att det här kommer att vara en av de värsta och dödligaste översvämningarna i Kentucky på mycket länge, säger Andy Beshear.

Krystal Holbroks familj stressade natten igenom med att flytta bilar och husbilar när snabbt stigande vatten hotade hennes hemstad Jackson i sydöstra Kentucky.

– Det börjar bli svårt att hitta torr mark, säger hon till AP.

Mer regn och möjliga översvämningar är att vänta på fredagskvällen i delar av Kentucky, Virginia och West Virginia, som redan drabbats hårt av åskstormar och kraftiga regnoväder. 33 000 hushåll var utan el på fredagen i de tre delstaterna.

– Hundratals familjer har förlorat allting, och de hade inte mycket från början, säger Andy Beshear.

Minst 28 vägar uppges vara helt blockerade på grund av översvämningar och lera och hundratals människor har sökt skydd i skyddsrum.

Enligt Beshear är skadorna så pass omfattande att det kan ta mer än ett år att återuppbygga Kentucky igen.

ANNONS