Två anhållna efter planer på advokatmord

TT

Publicerad 2020-04-22

Polisavspärrningar på Kungsholmen i Stockholm, efter mordförsöket på advokaten hösten 2019. Nu har två personer anhållits för stämpling och förberedelse till mord på samme advokat hösten året innan. Arkivbild.

Två personer har anhållits misstänkta för stämpling och förberedelse till mord på en advokat i Stockholm hösten 2018, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

En av personerna som anhållits, en kvinna, har tidigare varit frihetsberövad för anstiftan till försök till mord på samme advokat hösten därpå. Åklagaren begärde henne då häktad, men tingsrätten ansåg att bevisningen inte räckte till och släppte henne på fri fot. Den utredningen pågår fortfarande, enligt Åklagarmyndigheten.

Den ena av de nu anhållna kommer inom kort att begäras häktad. När det gäller den kvinna som även är misstänkt för anstiftansbrottet kommer fler förhör hållas, först därefter kommer åklagaren att besluta om häktning.

Advokaten utsattes för ett mordförsök vid sin bostad på Kungsholmen den 6 september 2019, då en 54-årig man sköt honom med pistol i buken. 54-åringen dömdes förra veckan till tolv års fängelse för mordförsöket.

Följ ämnen i artikeln