Hittade hjärtskärande flaskpost: ”Hoppas du har kul med Jesus”

Publicerad 2016-04-29

Steve Mershon tycker om att gå längs stranden och fotografera solnedgången. Men för några dagar sedan gjorde han en oväntad upptäckt, skriver WFLA. I sanden låg en flaskpost adresserad till ett barns döde vän.

Steve Mershon bor vid kusten i Florida och spenderar mycket av sin tid med att vandra längs stranden och fotografera.

När han för ett par dagar sedan var ute och tog en kopp kaffe vid stranden innan han skulle iväg till sitt jobb fick han syn på något i sanden – en flaskpost. Han lade upp en bild på flaskan på Facebook och skrev:

”Okej, mamma. För några veckor sedan sa du något i stil med 'jag kan inte vänta till den dag du hittar en flaskpost'. Din väntan är över”.

”Du var min bästa vän”

Men när Steve försiktigt öppnade flaskan såg han att brevet, som ser ut att vara skrivet av ett barn, var adresserat till barnets vän som nyligen gått bort. I brevet stod:

”Kära Daniel. Jag är verkligen ledsen att du har gått bort och om du var vid liv skulle du och jag spela fotboll och basket och leka med Matthew, Oscar och Brandon. Jag går i femte klass och du var min bästa vän och vår favoritlåt var 'Austin Moon' och jag hoppas du har kul med Jesus. Från din bästa vän Jonothon”.

Hans svar har delats 2 000 gånger

Steve säger att han var helt överväldigad av brevet, som måste kastats i vattnet alldeles nyligen. Han bestämde sig därför för att skriva ett svar till pojken på sin Facebook-sida.

– Han förtjänar att få veta att brevet har blivit hittat. Jag skrev till honom för att säga vilken fin kille han är, säger Steve till WFLA.

I sitt svar, som i skrivande stund har delats över 2 000 gånger, skriver Steve att Daniel måste ha varit glad som hade en så fin vän som Jonothon i sitt liv.

”Jonothon, din flaska med ditt brev till din bästa vän är det finaste jag någonsin hittat. (...) Jag tror att Daniel lämnade flaskan vid stranden så att jag skulle hitta den och jag ska berätta varför” skriver han och berättar sedan att han inom kort ska ut till havs med ett stort fartyg. Han ska då ta med sig flaskposten och i det djupaste havet ska han kasta i flaskan.

”Du är en bra person, Jonothan. Jag hoppas att kanske, bara kanske, kan världen se kärleken som finns i en femteklassares hjärta och kanske kan vi, en i taget, alla komma överens” avslutar han brevet.

Läs hela inlägget nedan.

Följ ämnen i artikeln