Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Våldtagen på skolfest – två gripna

Publicerad 2013-09-14

Två män har anhållits misstänkta för våldtäkt på en skolfest i Vitabergsparken i Stockholm.

Enligt polisen togs de på bar gärning.

– Polis fanns på plats när vittnen slog larm, säger Lotta Larsson, stationsbefäl på Södermalmspolisen.

Någon gång mellan midnatt och klockan ett natten till lördag upptäckte vittnen en pågående våldtäkt i Vitabergsparken på Södermalm i Stockholm. När de larmade polisen fanns patrullen precis i närheten och kunde direkt gripa två män, 17 och 18 år gamla.

– Patrullen tog dem på bar gärning, säger Jens Mårtensson, länsvakthavande befäl vid Stockholmspolisen till TT.

De två männen anhölls misstänkta för grov våldtäkt och ärendet har nu hamnat på Södermalmspolisens bord. Under lördagen ska förhör hållas med de två männen. Anledningen till att våldtäkten rubriceras som grov ska enligt en källa bero på att offret var kraftigt berusat och befann sig i ett hjälplöst tillstånd.

Stor fest i parken

Enligt Fredrik Granlund som var ute och rörde sig i området under natten verkade det som det var någon form av fest i Vitabergsparken.

– Det var fullt kaos, det var hur mycket ungdomar som helst. Men polisen hade en bil uppe vid kyrkan hela kvällen, säger han.

Enligt en annan person som vill vara anonym rörde det sig om en insparksfest för Fryshusets gymnasium. Dessutom hade Värmdö gymnasium förlagt sin nollningsfest till samma plats.

– Det var massa folk i åldrarna 14-25 år. Men det var ganska lugnt faktiskt. Jag märkte aldrig att det skedde någon våldtäkt, säger personen.

Ytterligare en gripen

Under natten mot lördagen greps ytterligare en man misstänkt för en annan våldtäkt i Stockholm. Den här gången på Kungsholmen.

– Det är tragiskt. Ibland har vissa personer svårt med ett nej. Det här rör sig inte om någon överfallsvåldtäkt utan det har skett inom ett kompisgäng, säger Johan Rehnberg, stationsbefäl på Norrmalmspolisen.