Ex-pojkvännens familj i chock

Publicerad 2014-07-01

De är chockade, förvånade och förtvivlade.

Familjen till den mordmisstänka kvinnans ex-pojkvän berättar om veckan han hölls i total isolering.

Den 24-årige mannen släpptes fri i torsdags. Men hans ex-flickvän, som han äger ett hus med, misstänks ha styckmördat en annan ung kvinna i Askersund. Nu berättar mannens familj om chocken för Nerikes Allehanda.

– När sådant här händer finns det ingenting som kan beskriva vad man upplever, det är bortom alla tidigare känsloupplevelser. Vi är chockade, förvånade och förtvivlade, säger mannens pappa till Nerikes Allehanda.

Det var tidigt på morgonen den 19 juni som 24-åringen greps misstänkt för medhjälp till mord. Han häktades som skäligen misstänkt för skyddande av brottsling tre dagar senare.

”Har inget förhållande”

Sonen äger ett hus tillsammans med kvinnan som är huvudmisstänkt. De bor ihop men förhållandet tog slut för ungefär ett år sedan. Enligt pappan ska de i stället ha bott ihop av praktiska och ekonomiska skäl, med gemensamt kök och vardagsrum.

24-åringen släpptes efter en vecka i isolering. Enligt hans pappa kommer det ta tid att förstå vad som egentligen hände på morddagen den 18 juni.
– Vi har upplevt en frustration när vi inte kunnat få några svar från polisen. Vi vet lika lite som alla andra, säger pappan till Nerikes Allehanda som dock poängterar att polisen behandlat sonen och familjen bra.

Fortfarande misstänkt

Trots att han släppts fri är 24-åringen fortfarande misstänkt, men med den lägre misstankegraden.

– Jag tror det handlar om ren formalia från polis eller åklagare. Misstankarna brukar finnas kvar ett tag innan de avskrivs, säger mannens advokat Andreas Simon till Nerikes Allehanda. 

ANNONS