Semestrande poliser grep känd ficktjuv

Publicerad 2014-06-18

Tjejgänget på semester i Barcelona började semestern med vad de gör bäst.

En tjuv stal en av deras handväskor men fick ångra sig när de visade sig vara svenska poliser.

Tjejgänget äter frukost på en restaurang i Barcelona när de blir störda av en man som visar upp broschyrer om cykeluthyrning. Under tiden stjäl en annan man en av deras handväskor och sätter fart därifrån.

– Vi är fem blonda tjejer och en brunett, han tyckte väl att vi var ett lätt byte, men där gick han bet, säger Lisa Olausson till Expressen.

Men tjejernas reaktion var snabb. Tre av dem satte av i jakt efter den flyende väsktjuven. Han blev rädd och släppte snabbt sitt byte, men de fortsatte att jaga honom tills de fångat in honom.

Svenska hjältar

Nu skojar Lisa Olausson, 26, Caroline Fossengen, 29, Viktoria Lindquist, 29, Karin Sarve, 32, Madeleine Althén, 29, och Evelina Ericsson, 29, om hur tjuven helt klart gav sig på fel gäng.

Alla utom två är nämligen poliser från Stockholm och har som yrke att jaga kriminella. Spanska poliser fanns i närheten och kunde tack vare gängets insats gripa tjuven, som var känd sedan tidigare.

– De var jättenöjda med vår insats. I deras ögon är vi hjältar. Det var kända ficktjuvar som har varit på många turister, säger Lisa till Expressen.

Stolta kollegor

Poliskollegorna hemma i Sverige är stolta över att tjejerna jobbar även under sin semester och uppmärksammar händelsen på Facebook.

Men själva vill de tona ned sitt ingripande och hylla andra personer som hjälpte till.

– Allmänheten var jätteduktiga, det var ju tack vare dem vi kunde ta honom, säger Viktoria Lindquist till Aftonbladet.

ANNONS