Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Bror

Mobiltjuv avslöjades på Instagram

Publicerad 2013-11-17

Laddade upp bilder på sig själv – på brottsoffrets konto

Nadia Sundseth Mathisen, 21, blev av med sin mobiltelefon på krogen.

Efter några veckor började någon ladda upp bilder på sig själv på hennes Instagram-konto.

Den norska mobiltjuven hade glömt en liten detalj, skriver VG.

Bara några veckor efter att mobilen hade stulits började de märkliga bilderna dyka upp på Nadias instagramkonto.

På bilderna syntes en ung mörkhårig man. Ibland var han ensam på bilderna. Ibland stod han tillsammans med familjemedlemmar.

– Det kom flera bilder på en okänd person. Min bror skrev då ett inlägg på Facebook och frågade om någon kände igen mannen, säger Nadia Sundseth Mathisen, enligt VG.

Instagram-mannen ringde

Sedan gick det snabbt.

Kort senare hörde en 20-årig man av sig till hennes bror. Han påstod att han hade köpt mobiltelefonen för 700 kronor – sedan hade han glömt att kontrollera vilket instagramkonto som var anslutet till mobilen.

Efter att bilden på honom lagts upp på Facebook hade hans vänner börjat höra av sig och fråga vad allting handlade om. Nadias pappa gick med på att träffa 20-åringen på en polisstation där han samtidigt kunde lämna tillbaka mobilen.

Nadia: Tycker synd om honom

Både 20-åringen och mannen som hade sålt mobilen har nu dömts till böter på 8000 respektive 10 000 norska kronor för häleri.

– Jag tycker lite synd om honom för jag tror inte att han visste att mobilen var stulen. Men han borde ha förstått det, så han fick vad han förtjänade. För de böterna kunde båda två ha köpt helt nya mobiler, säger Nadia Sundseth Mathisen, enligt VG.