Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Kvinna mystiskt död – polisen utreder brott

Publicerad 2016-09-12

Kvinnan fördes till Värnamo sjukhus där hon avled.

En kvinna i 30-årsåldern har avlidit under mystiska omständigheter i Värnamo. Hon hittades tillsammans med en man i en lägenhet. Båda var medvetslösa.

Kvinnan dog senare på sjukhus.

– Vi kan inte utesluta att ett brott har begåtts. Vi har inlett en förundersökning om vållande till annans död, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Polisen assisterade ambulansen under en insats på måndagsmorgonen. Larmet kom vid 08-tiden. En kvinna uppgavs inledningsvis ha drabbats av hjärtstopp.

I bostaden hittades en kvinna i 30-årsåldern och en man i 50-årsåldern. Båda var medvetslösa och fördes i ambulans till Värnamo sjukhus.

Vårdpersonalen meddelade senare att kvinnans liv inte gick att rädda. Mannen vårdas fortfarande för sina skador, som betraktas som allvarliga, enligt polisen.

"Omständigheter har framkommit"

Polisen har inlett en förundersökning om vållande till annans död.

– Omständigheter har framkommit på plats som gör att vi inte kan utesluta brott. Förundersökningen gör att vi kan genomföra en brottsplatsundersökning med tekniker på plats och andra utredningsåtgärder, säger Fredrik Granström, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

– Kvinnan var inte avliden vid anträffandet, utan det har skett senare.

Vad har orsakat medvetslösheten?

– Det är inte klarlagt än. Men vi kommer att genomföra en rättsmedicinsk undersökning på kroppen för att få svar på de frågorna och vad dödsorsaken är.

Enligt Fredrik Granström fanns inga andra personer i bostaden.

Ingen person är misstänkt för brott i nuläget.

Anhöriga har underrättats om dödsfallet. Varken mannen eller kvinnan är hemmahörande i länet.