Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Man attackerade fyra tonåringar

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-10

Polisen: De har fått ordentliga skador

Tre flickor och en pojke i nedre tonåren attackerades i går i ett bostadsområde utanför Visby av en okänd man i 50-årsåldern.

Flera av dem skadades och fick föras till sjukhus.

Polisen på Gotland utreder nu vad som egentligen hände på fredagskvällen i bostadsområdet Gråbo utanför Visby. Ungdomarna är alla under 15 år och hade varit på fritidsgården när en okänd man gick till attack mot dem med knytnävsslag.

– Det verkar vara helt oprovocerat. En av dem fick ett hårt knytnävsslag i magen, en annan ett knäckt revben, säger Pia Persson, vakthavande befäl vid polisen på Gotland.

Vårdas på sjukhus

En flicka vårdas fortfarande på Visby lasarett efter att hon svullnat upp i magen efter knytnävsslaget. En av ungdomarna har fått ett knäckt näsben, men vårdas inte längre på sjukhus, enligt polisen.

Misshandeln skedde vid 21.30-tiden i bostadsområdet Gråbo, utanför Visby, där det finns en fritidsgård, en mataffär och en pizzeria. Polisen hade på lördagen inte hunnit göra förhör med alla inblandade barn. Därför är bilden av vad som hände fortfarande oklar. Det är för tidigt att säga om det exempelvis har skett någon ordväxling före misshandeln.

Polisen efterlyser vittnen

Det polisen vet är att det rör sig om minst fyra personer som blivit attackerade. Förmodligen fanns det fler på plats som kan ha sett något.

Visbypolisen har ingen misstänkt, men tror sig kunna ta reda på vem gärningsmannen är.

– Det finns vittnen som känner igen den här mannen. Men vi måste höra fler vittnen innan vi kan gripa någon, säger Pia Persson, vid polisen.

Vet du mer? Har du
uppgifter?