Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Sam, Samuel

Här hittar du trendiga barnkläder

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-03

I takt med att huvudstadens yngsta medborgare blir fler och fler växer utbudet av barnkläder. En som ständigt hittar rätt i Stockholms shoppingdjungel är fashionistan och programledaren Josefin Craaford. Men vad tycker hon om lyxkläder för barn?

Josefin Craaford med sina söner Roderick och Charlie.

- Det kan vara roligt, men egentligen är det ju bara knäppt. Bebisar har inget behov av att ha på sig svindyra Gucci-kläder. Själv skulle jag aldrig lägga en förmögenhet på barnkläder.

Var shoppar du kläder till dina barn?

- Ja, säg det! På sistone har shoppingen gått väldigt dåligt. Häromdagen försökte jag hitta ett par shorts till en av mina söner, men det gick bara inte. Jag var runt i olika barnaffärer på Östermalm och det enda jag hittade var gubbiga kläder. Allting var rutigt, marinblått eller beige. Trist!

Det är mycket 70-tal över dagens barnkläder. Är det en stil du gillar?

- Nja, när Polarn och Pyret släppte sina 70-talsinspirerade dräkter tyckte jag att det var roligt ett tag. Men nu har det blivit total overdose! Hela Södermalm är som ett enda stort 70-talsghetto med gula barnkläder i plysch och tokiga mönster. Hmm, fast det är ju lite mysigt ändå...

Vad brukar dina barn ha på sig?

- Roderick är tolv år så han väljer vad han ska ha på sig själv. Och han har rätt bra koll får jag nog säga. Charlie är bara två och ett halvt år men han vet redan vad han gillar, mycket svart och eldflammor.

Allt om Stockholm

Liten byxa från Katvig, jeans från Cheap Monday, svartgul dräkt från Kalikå, skor från Converse, paraply från Kidorable.

Här hittar du stilen för barnen:

Matchande barn hos Juliet.
Puma för din bebis hittar du hos Sneakersnstuff.