Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Döda i utbränd bil var britter: "Börjar klarna"

TT

Publicerad 2024-08-14

Polis och kriminaltekniker på plats där två brittiska medborgare hittades döda i en brinnande hyrbil i mitten på juli 2024.

De två personer som hittades i en utbränd bil i Malmö den 14 juli har identifierats. En månad senare står det klart att det rör sig om två brittiska medborgare som sedan tidigare anmälts saknade i Sverige.

Polisen har länge haft en teori om vilka personerna var, men den slutgiltiga identifieringen har dröjt med hänvisning till rättsmedicinska analyser.

– Det har funnits en hypotes om vilka de här två personerna var och den har visat sig stämma, säger senior åklagare Magnus Pettersson.

Händelsen utreds nu som mord av både svensk och brittisk polis.

– När vi misstänker att två brittiska medborgare mördats tar vi såklart kontakt med brittiska myndigheter. De arbetar också med det här och bedriver en egen förundersökning, säger Pettersson.

De två britterna hyrde en bil på Kastrup och åkte sedan över till Malmö. Vad som hänt därefter vill Pettersson inte kommentera i nuläget, inte heller varför de befann sig i Malmö.

– Det jag kan säga är att bilden kring hur de har rört sig och vad som hänt klarnar allt eftersom. Det bedrivs ett omfattande utredningsarbete och det är fortfarande mycket kvar att göra.

– Vi arbetar med utgångspunkten att vi ska lösa det här och bringa klarhet i vad som hänt och vem som har gjort det.

Pettersson vill inte kommentera dödsorsaken.

Ingen person är ännu frihetsberövad i ärendet.