Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Efter mordet: Nya dykningar i Landskrona

TT

Publicerad 2024-08-01

Nya dykningar genomfördes i centrala Landskrona på torsdagen. Dykningarna är en del av polisens utredningsarbetet av mordet på en flicka i Landskrona.

Nya dykningar genomfördes i centrala Landskrona på torsdagen, skriver Landskrona Direkt. Enligt HD/Sydsvenskan var dykare på plats för att söka igenom delar av hamnbassängen.

Richard Glantz, presstalesperson för polisen i nordvästra Skåne, uppger för TT att dykningarna är en del av utredningsarbetet av mordet i Landskrona.

– I övrigt ger vi inga kommentarer, säger han.

Enligt TT:s fotograf på plats avslutades insatsen runt 14-tiden. Det är andra gången som dykningar genomförs efter mordet på en 14-årig flicka. I förra veckan sökte flera dykare efter något i vattnet med hjälp av en metalldetektor.

Om man hittade något under dykningarna och i så fall vad har varken åklagare eller polis velat kommentera.

För en dryg vecka sedan hittades en flicka under 15 år livlös under en rutinpatrullering i ett industriområde i centrala Landskrona. Hon avled senare.

En 15-årig flicka har häktats misstänkt för mord. Ytterligare en flicka i högstadieåldern misstänks för inblandning i mordet – hon är under 15 år och har överlämnats till sociala myndigheter.