Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Organiserade sexhandel – dömd för koppleri

Publicerad 2015-05-06

Kvinnan sålde sex till 45 män.

Kontakterna sköttes av en 50-årig man som skjutsade kvinnan till platserna och tog delar av betalningen.

Han har nu dömts för koppleri – till sex månaders fängelse.

Domen meddelades på onsdagen av Växjö tingsrätt. Mannen, som är 50 år, kommer från Älmhults kommun skriver P4 Krononberg.

Mellan juni 2009 och december 2010 organiserade han, enligt domen, försäljning av sex. Kunderna fanns på flera platser i Småland, men även i Skåne, Halland och Västra Götaland.

"Han har hjälpt till"

Den 50-åriga mannen la ut annonser på nätet. Han skjutsade en kvinna till mötesplatserna, som kunde vara sexkundernas bostäder och i ett fall en toalett på lasarettet i Växjö, skriver P4 Kronoberg.

– Han har främjat det faktum att målsäganden erbjudit tillfälliga sexuella förbindelser mot ersättning. Han har hjälpt till i det här sammanhanget kan man säga, sa kammaråklagare Tommy Sköld till P4 Kronoberg när rättegången inleddes.

Bevis: Inspelningar

Mannen ska ha tagit merparten av pengarna kvinnan fick i betalt.

Straffet blev sex månaders fängelse för koppleri. Bevisningen bestod bland annat av ljudinspelningar från flera sexmöten med kunderna, som 50-åringen spelat in. Dessutom vittnade kvinnan och tre av sexköparna.

Åklagaren har tidigare berättat för P4 Kronoberg att straffvärdet bland annat avgörs av hur främjandet, som 50-åringen ligger bakom, kan bevisas.

– Dels är det ju målsägandens berättelse givetvis, men det är ju också de inspelningar som hittats vid en husrannsakan, säger Tommy Sköld.

"Saknar uppsåt"

50-åringen har nekat till misstanken och uppgett att alltsammans handlat om ett rollspel mellan honom och kvinnan. Därför, ska han ha förklarat, saknade han uppsåt.

Fallet kom till polisens kännedom 2012. Kvinnan kontaktade då polisen och berättade om vad som hänt.

Följ ämnen i artikeln