Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Läkare försökte förgifta gravid älskarinna

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-19

Läkaren Edward Erin har dömts till fängelse efter att försökt förgifta sin gravida sekreterare Bella Prowse.

Doktor Edward Erin hade gjort sin älskarinna gravid. När hon vägrade att göra abort spetsade han hennes dricka med abortpiller.

Nu har den gifta tvåbarnspappan dömts till fängelse.

Paret inledde sin relation på en gemensam julfest 2007. Doktor Edward Erin var en gift tvåbarnsfar men fortsatte att träffa sin sekreterare Bella Prowse i smyg.

När hon blev gravid fick han kalla fötter och försökte förmå henne att göra abort. Men Bella Prowse hade bestämt sig för att behålla barnet.

Den brittiska domstolen har fällt Erin på två åtalspunkter där han anklagas för att ha spetsat Bella Prowses te och saft med droger. Han frias från anklagelserna att syftet med förgiftningen ska ha varit att framkalla ett missfall, skriver Mail Online.

Misstänkte älskaren

Vid flera tillfällen misstänkte Bella Prowse att hon höll på att bli förgiftad. En av gångerna hade Erin tillbringat natten i hennes hem. Kvällen innan hade hon berättat att hon inte tänkte behålla barnet.

Den här morgonen vaknade hon av att han satt på hennes sängkant. Han berättade att han inte hade kunnat sova och frågade om hon ville ha något att dricka. Erin hämtade en kopp te åt henne. När hon hade druckit upp upptäckte hon ett gulaktigt pulver på botten av sin tekopp. Det visade sig senare att hon hade spår av en drog i kroppen.

Frun stöttar sin man

Edward Erins fru hade samma kväll sett sin man krossa tabletter hemma i köket, men hon hade trott honom när han sa att det var för jobbet. Hon tror fortfarande att hennes man är oskyldig. Hon känner till otroheten och acccepterar den.

I rätten berättade Bella Prowse hur Erin hade bett henne att inte behålla barnet.

– Han sa att han inte var redo att ha barn. Han sa att han ville att vi skulle ha en framtid ihop och att han älskade mig. Han ville att vi skulle åka och klättra och åka skidor och att det här skulle ruinera hon, skriver Mail Online.

Nekar till anklagelserna

Doktor Edward Erin, som arbetar som specialistläkare på St Mary's hospital i London, nekar till anklagelserna. Enligt honom ska det ha varit Bella Prowse själv som sökt på internet efter ett sätt att genomgå en abort utan att uppsöka sjukhus. Han ska en gång ha lagt tabletter i hennes kaffe när hon tittade på bara för att visa att de inte skulle lösas upp.

Rätten ska nu besluta om det blir en överklagan av punkten om att det var ett missfall som var syftet med förgiftningen.

Bella Prowse har sedan händelserna fött barnet.