Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

18 års fängelse för mordet på hustrun

Publicerad 2012-04-20

Dumpade kroppen i ett vattenfyllt dike

Dumpad i ett rör Den 36-åriga trebarnsmamman hittades i en vägtrumma intill ett vattendrag söder om Gottröra. Då hade hon varit försvunnen i över ett dygn.

Det blev 18 års fängelse för mannen som i höstas dödade sin 36-åriga hustru och dumpade henne i ett vattenfyllt dike i Gottröra.

Tingsrätten tror inte på hans historia att paret överfölls av två främmande män.

Lördagsmorgonen 17 september 2011 lämnade den 36-åriga trebarnsmamman det skyddade boende hon flyttat till efter att ha misshandlats av sin man. Hon skulle hämta lite kläder i sitt gamla hem.

Följande dag hittade en helikopterpatrull hennes kropp. Hon hade stick-och skärskador i ansiktet, på halsen, i buken, axeln och på händerna.

Utsattes för stor brutalitet

De följande fem månaderna hävdade den 35-åriga maken att han ingenting visste om hustruns död. Under rättegången berättade han en historia om hur några för honom okända män förföljt dem i bil, dödat hustrun varefter han i panik kört runt med kroppen, dumpat den och slutligen försökt elda upp bilen.

Men trebarnsmammans blod fanns i bilen och på sin mans kläder. Makens version är ”en uppenbar efterhandskonstruktion”, skriver Attunda tingsrätt i sin fällande dom.

18 års fängelse är lagens strängaste tidsbestämda straff för mord. Tingsrätten pekar på att kvinnan utsatts för stor brutalitet och måste ha upplevt stark dödsångest. Mördaren visade ingen omsorg om sin döende hustru utan placerade henne i bagageutrymmet, körde runt med kroppen och dumpade den slutligen i ett dike.

Hon var mamma till hans två söner, sex och två år gamla.