Hela familjen dog i branden

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-13

Värsta husbranden i Nordirlands historia

Arthur McElhill och Lorraine McGovern flydde undan elden upp på hustaket med sina fem barn.

Då rasade taket ihop.

Alla sju familjmedlemmar omkom i branden.

Den kraftiga branden bröt ut tidigt på tisdagen i Nordirland.

När brandkåren kom till huset på Lammy Crescent i Omagh hade grannar redan försökt att rädda familjen McElhill/ McGovern med hjälp av stegar.

– Några raska grabbar fick upp en stege mot fönstret på framsidan. De kunde se människorna där inne men kunde inte göra något, säger grannen Leo Doran till The Belfast Telegraph.

Branden startade troligtvis på bottenvåningen och spred sig snabbt till ett inferno berättar vittnen. Den enda utvägen för familjen var att ta sig upp på taket.

Men hettan från branden fick taket att kollapsa. Föräldrarna och de fem barnen, det yngsta bara några månader gammalt, störtade ner mot elden.

På tisdagskvällen hade alla kroppar ännu inte påträffats, men ingen av de sju överlevde eldinfernot, uppger räddningstjänsten.

Brandorsaken var oklar. Myndigheterna utesluter inte mordbrand.

Branden beskrivs som den värsta husbranden i Nordirlands historia.

– Ord kan inte beskriva den chock och den sorg vi känner just nu, sa Nordirlands regeringschef i Ian Paisley i ett uttalande.

På tisdagskvällen hade grannar och anhöriga lagt ut blommor, nallebjörnar och sista hälsningar framför huset. Låg- och mellanstadieskolan St Conor's, där två av barnen gick, höll stängt under tisdagen.

ANNONS