Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Evald, Osvald

Företaget: Använd knapptelefon i en vecka – få 9 000 kr

Publicerad 2019-06-14

En amerikansk teleoperatör vill testa hur väl man klarar sig utan en smartphone. Därför söker de en testperson som, i en veckas tid, bara får ha tillgång till en klassisk knapptelefon.

Belöningen? Drygt 9 000 kronor.

Skulle du klara dig utan internet, kamera och gps i fickan? Den amerikanska teleoperatören Frontier Communications vill testa just det.

– Inför 30-årsjubileumet för den första vikbara knapptelefonen letar vi efter en tapper själ som är villig att skippa sin smartphone i en vecka och gå old school med endast en knapptelefon, säger företagets talesperson Javier Mendoza till USA Today.

Över 9 000 kronor i belöning

Över 30 000 personer har redan ansökt om att få utföra experimentet men bara en person kommer få chansen. Under testperioden ska den utvalda anteckna hur lång tid det tar att genomföra enkla saker som att skicka meddelanden eller mejl. Därefter belönas testpersonen med 1 000 dollar. Det motsvarar ungefär 9 400 kronor.

Får ”överlevnadskit” med cd-skivor

Företaget uppmanar den utvalda att föra en sömndagbok för att se om sömnen påverkas av telefonvalet. För att klara av veckan kommer personen också att få ett ”överlevnadskit” i form av en fysisk telefonbok, karta, penna, anteckningsblock och cd-skivor med 90-talsmusik.