Lyxklockans ägare fortsatt okänd – kan tillfalla upphittaren

Publicerad 2024-01-05

På baksidan av klockan finns markörer som ägaren bör kunna uppge, enligt polisen.

Lyxklockan hittades på gatan i centrala Stockholm på nyårsdagen.

Ett 40-tal personer har hört av sig till polisen – men ägaren till urverket för cirka en halv miljon kronor är fortsatt okänd.

– Har inte ägaren hämtat klockan inom tre månader kan upphittaren göra anspråk på den, säger Magnus Alensand vid Stockholmspolisen.

Det ska röra sig om en klocka av märket Audemars Piguet som hittades på nyårsdagen och polisen tror att den är värd runt cirka en halv miljon kronor.

Den låg på en gata i centrala Stockholm och lämnades in till en polisstation den 2 januari.

– Det är exemplariskt agerande av den här medborgaren som hittade den. Hen har gjort precis som man ska göra, säger Magnus Alensand, gruppchef på polisområde Citys kansli i Stockholm.

Han berättar att flera personer har hört av sig och sagt att de tappat sin klocka.

– De har både besökt oss på våra stationer och ringt. Bara under gårdagen hörde cirka ett 40-tal personer av sig gällande klockan.

Rätt serienummer måste uppges

För att säkerställa att inte fel person kommer över klockan måste rätt serienummer och andra detaljer bakpå klockan uppges till polisen.

Magnus Alensand menar att det är ganska ovanligt att föremål av detta höga värde lämnas in. Enligt hittegodslagen har personen som hittat ett föremål rätt att begära hittelön eller göra anspråk på hittegodset om ägaren inte hämtat inom tre månader.

– Vi hoppas absolut på att den rätta ägaren ska få tillbaka sin klocka, men annars kan klockan hamna i upphittarens ägo, säger Magnus Alensand.

LÄS VIDARE