Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Tåg spårade ur – 32 skadade

Publicerad 2014-03-24

Fortsatte av spåret och upp för en rulltrappa

Minst 32 personer är skadade sedan ett pendeltåg spårat ur och träffat en plattform vid O'Hare, Chicagos internationella flygplats.

Olyckan inträffade tidigt på morgonen vid klockan tre lokal tid, klockan nio svensk tid. Det verkar som att tåget, som har åtta vagnar, inte har saktat in som det ska när de anlände stationen och har hoppat upp på tunnelbaneperrongen.

Tio ambulanser skickades till platsen men enligt uppgifter till tidningen Chicago Tribune har ingen person fått livshotande skador.

– Jag trodde att det bara var ett hårt stopp eftersom tåget inte ens saktade in när det kom. Det var kaos. Folk fick panik medan de försökte fatta vad som hänt, säger ett vittne till NBC Chicago.

Talesperson Brian Steele från CTA, företaget med ansvar för tåget, säger att tåget har kommit in till stationen i högre hastighet än normalt.

– Vi ska undersöka allting - utrustning, signaler, den mänskliga faktorn, några förmildrande omständigheter, säger Steele till tidningen Chicago Sun-Times.

Träffade rulltrappa

Det är oklart hur snabbt tåget gick, men det har hoppat av spåret och färdats över det bumperskydd som finns vid plattformens kant och vidare upp för en rulltrappa, enligt Larry Langford, talesperson på Chicagos räddningstjänst.

Tågtrafiken är stoppad till och från flygplatsen och har ersatts av bussar.