Koalan Sam har hittat en pojkvän

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-02-12

Skötaren: Bob ser till att Sam mår bra

Hon räddades undan elden och den varma askan.

Nu vårdas koalan Sam av viltvårdare.

Och hon har redan hittat en ny vän – koalan Bob som fattat tycke för henne.

Koalan Sam är den mest kända överlevaren från de bränder som härjat i Australien den senaste tiden. Nu kommer rapporter om hennes tillfrisknande. Men som om inte det var nog har den lilla filuren också fått en pojkvän.

Även Bob fick sina tassar brända. Paret möttes hos viltvårdarna vid Mountain Ash Wildlife Shelter i Rawson, 17 mil öster om Melbourne, och fattade snabbt tycke för varandra, berättar skötaren Lynn Raymond.

– Bob är hennes beskyddare. Så snart hon rör på sig, följer han efter. Det ser ut som att han vill kolla att hon mår bra. De håller varandra sällskap, säger hon till nyhetsbyrån AP.

Överväldigad

Ända sedan rapporterna kom om hur räddningsarbetaren David Tree, 44, i söndags räddade Sam genom att ge henne vatten ur en flaska, har intresset för koalan varit stort världen över. Viltvårdscentrets telefoner ringer hela tiden. Tidningar, tv och allmäneten vill veta hur lilla Sam mår.

– Det är helt galet. Men samtidigt har det här varit helt underbart, säger Lynn Raymond och skrattar.

I onsdags återförenades David Tree och Sam. En händelse som fick 44-åringens ögon att tåras.

– När jag såg henne blev jag helt överväldigad, berättar han.

Vårdas i månader

Varken Sam eller Bob mår tillräckligt bra för att kunna släppas ut de närmaste månaderna och skötarna gör sitt bästa för att djuren ska återhämta sig och ha det så bra som möjligt.

David Tree är ändå lättad över att Sam mår bra, trots att hon drabbades av andra och tredje gradens brännskador.

ANNONS