Tonåring anhållen för mord i Göteborg

Jonas Dagson/TT

Publicerad 2024-07-05 09.19

Polisen larmades om en misstänkt skottlossning i Bagaregården i Göteborg på torsdagskvällen.

En tonårig pojke har anhållits misstänkt för mordet på en man i 25-årsåldern i Göteborg.

Det var på torsdagskvällen som en man hittades skjuten utomhus nära ett flerfamiljshus i Bagaregården. Vid 23-tiden meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

Tidigare under torsdagen skedde en annan skjutning på en parkeringsplats i Partille. Två andra personer sitter sedan tidigare anhållna som skäligen misstänkta för försök till mord för den skjutningen.

”Vi utreder nu motiv och bakgrund till händelserna, liksom frågan om de har samband med varandra. Utredningar pågår med bland annat förhör och olika tekniska undersökningar”, skriver åklagare Per-Erik Rinsell, som är förundersökningsledare, i ett pressmeddelande.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten har den nu anhållne tonårspojken kopplingar till ett kriminellt nätverk i Biskopsgården.

Tidningen erfar att polisen utgår från att de två skjutningarna kan vara kopplad till konflikten mellan kriminella gäng i södra respektive norra Biskopsgården på Hisingen i Göteborg.

– Stressnivån mellan de här två grupperingarna har varit extremt hög efter mordet på C.Gambino, har en poliskälla sagt till Göteborgs-Posten.

Rapparen C.Gambino sköts ihjäl på Hisingen i början på juni. Två unga män sitter häktade misstänkta för medhjälp till mordet.

ANNONS