Skottlossning i Eskilstuna – fem gripna

Publicerad 2023-04-11

Fem personer greps under tisdagskvällen.

En skottlossning har inträffat vid centralstationen i Eskilstuna.

Fem personer har gripits misstänkta för grovt vapenbrott och mordförsök.

– Alla vittnesmål är superviktiga för oss, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisregion öst.

Klockan 18.09 på tisdagskvällen larmades polisen om flera höga smällar vid Eskilstuna centralstation.

En stor resurs kallades till platsen där man kunde konstatera att en skottlossning ägt rum. Ingen person uppges ha kommit till skada.

– Vi har spärrat av en misstänkt brottsplats. Vittnesmål och bevis som vi funnit på platsen talar för att de varit en skottlossning, säger polisens presstalesperson Dennis Johansson Strömberg.

Vad är det för föremål ni hittat?

– Det kan jag inte gå in på.

Vid 21-tiden bekräftade polisen att fem personer gripits efter skottlossningen.

”En av de gripna är i nuläget misstänkt för grovt vapenbrott och försök till mord. De andra fyra är misstänkta för medhjälp till försök till mord”, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen undersöker också om det finns någon koppling till mordet i torsdags där en 18-årig man sköts ihjäl utanför skolan där han gick. Men det är för tidigt att säga i nuläget, står det på hemsidan.

Brottsrubriceringen är försök till mord samt grovt vapenbrott men än så länge är ingen gripen. Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig med tips.

– Alla vittnesmål är superviktiga för oss. Det är en plats som är väldigt offentlig, så ta gärna kontakt med oss på plats eller ring 114 14, säger Dennis Johansson Strömberg.

Följ ämnen i artikeln