Obama tror inte på Trump

Uppdaterad 2016-02-18 | Publicerad 2016-02-17

Barack Obama är övertygad om att republikanske kandidaten Donald Trump inte kommer att bli vald till USA:s nästa president.

– Det här jobbet är inte som att vara värd för en talkshow eller dokusåpa, sa Obama under en presskonferens på tisdagen.

Men affärsmagnaten ”The Donald” tycks ta sågningen med ro.

Följ ämnen
Donald Trump

Det var under en presskonferens i Kalifornien, efter ett möte med ledare från Sydostasien, som Barack Obama kritiserade den aspirerande presidentkandidaten Donald Trump.

– Jag fortsätter tro att mister Trump inte kommer att bli president. Jag har en hel del tro på det amerikanska folket. Och jag tror att de inser att det är ett allvarligt jobb, sa Obama och konstaterade sedan:

– Det här jobbet är inte som att vara värd för en talkshow eller dokusåpa. Det handlar inte om reklam eller marknadsföring, det är krävande.

Han sa också att Trump inte är den enda republikanska kandidaten att fälla besvärande kommentarer som har väckt oro utomlands, skriver nyhetsbyrån AP. President Obama förutspådde även att de amerikanska väljarna kommer att göra ”ett klokt val i slutändan” och välja bort Trump.

Trump-et svar på tal

Lite senare på tisdagskvällen, natten till onsdag svensk tid, svarade Donald Trump på Obamas förutsägelse om att han inte kommer att ta sig hela vägen till Vita huset. Han menade att den ”i själva verket är en stor komplimang” då han själv inte har mycket till övers för Obamas presidentskap.

– Titta på våra budgetar, titta på våra utgifter, vi kan inte slå IS. Obamacare är fruktansvärt... Våra gränser är som schweizerost, sa Trump enligt AP.

Miljardären och fastighetsmagnaten Trump var bland annat känd för tv-programmet "The apprentice" innan han inledde sin kampanj för att efterträda Obama.

ANNONS