Cancersjuka Heidi fick 117 000 kronor

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-07-22

Gåvan från den okände norrmannen en skänk från ovan

Glädjebesked Här berättar Heidi för sin ena son om gåvan. Pengarna tänker familjen använda till ett bröllop, och terapi – något de behöver men inte haft råd med.

Hon har mist synen på enda ögat, lider av svår huvudvärk och narkolepsi.

Men ett stöd kom från oväntat – och okänt – håll.

Efter 18 år tillsammans, nu ska de gifta sig.

För fem år sedan började Heidi Markdanner i Valby utanför Köpenhamn att se syner. Märkliga saker som hon först trodde var andar som vandrade runt i huset.

Hjärntumör

– Då blev jag sänd till sjukhuset. Efter provtagningarna upptäckte de cancersvulsten i hjärnan, säger hon till Dagbladet.no.

Steg för steg har sjukdomen inte bara tagit ifrån tvåbarnsmamman hennes kroppsfunktioner, utan även dränerat hela hennes familj både psykiskt och ekonomiskt.

För en tid sedan valde en tidning att skriva en artikel om Heidi och hennes familj ,där hon och fästmannen Steen berättade hur sjukdomen påverkat deras liv.

Var på semester

En artikel som en norrman på semester i Danmark läste – och blev så gripen av – att han tog kontakt med Heidi direkt.

Han donerade 100 000 norska kronor ( drygt 117 000 svenska) till henne och hennes familj. Enda villkoret var att det var helt anonymt. Inte ens hon själv vet vem hennes välgörare är.

Bröllop – och terapi

– De här pengarna betyder att vi kan klara av vardagen. Vi kan betala för terapi hos en psykolog till mina söner. Det är ingen som hjälper oss med sådant, säger Heidi Markdanner.

Pengarna innebär också att hon och hennes fästman äntligen har råd med ett ordentligt bröllop.

– Vi har varit tillsammans i 18 år. I augusti gifter vi oss, säger hon till Dagbladet.no.

ANNONS