Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Livlös man hittad på gata

Uppdaterad 2014-01-30 | Publicerad 2014-01-29

Nu varnar polisen för ny nätdrog

En man hittades livlös ute på en gata i Klippan, Skåne, vid halv nio i morse.

Senare på dagen kom beskedet att han dött.

– Vi misstänker att droger kan vara inblandat, säger Calle Persson informatör vid länskommunikationscentralen i Skåne.

En man i 20-årsåldern hittades i morse livlös utanför ett flerfamiljshus i centrala Klippan, Skåne. En privatperson larmade 112 klockan 08.33 och polis samt ambulans skickades till platsen. Enligt uppgifter till HD trodde polisen först att mannen var död men väl på sjukhuset fann ambulanspersonalen livstecken. På onsdagskvällen kom dock beskedet att han dött under eftermiddagen.

Fann ytterligare två män

Polisen spärrade först av området men gick sedan in i en lägenhet i anslutning till där mannen hittades. Och fann då ytterligare två män.

– De var påverkade och i dåligt skick så även de sändes med ambulans till sjukhus, säger Calle Persson.

Överdoserat nätdrog

Enligt HD misstänker nu polisen att männen överdoserat nätdrogen MT45 som de köpt på internet. Polisen vill därför gå ut och varna allmänheten.

– Det kan finnas fler som har köpt samma drog och därför vill vi varna. Det var faktiskt tur att man hittade den ene mannen utomhus. Annars hade alla tre kunnat dö, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne, till HD.

Ingen av männen, som alla är i 20-årsåldern, ska ha utsatts för något brott. Däremot finns det misstankar om narkotikabrott.