Räddningspådrag efter befarad förlisning

Publicerad 2013-06-18

RÄDDNINGSPÅDRAG En båt befarades ha sjunkit utanför Dalarö i Stockholms skärgård

En båt befarades ha sjunkit utanför Dalarö i Stockholms södra skärgård.

En stor räddningsinsats inleddes – men nu är sökningen avslutad.

– Vattenområdet är avsökt, öarna är avsökta, vi hittar ingen båt, säger Cecilia Wegnelius vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Larmet kom efter att en båtförare observerat föremål i vattnet innanför Hummelkläpp, Dalarö. Kvinnan slog larm och när sjöräddningen kom till platsen gjordes flera fynd, bland annat ett kapell från en båt.

– Det har hittats en handväska, en sko, tre eller fyra flytvästar, grytlappar och inkromet från en båt, säger Anders Lännholm vid Sjö- och flygräddningscentralen.

"Befarar att något hänt"

Larmet kom klockan 14.46 på tisdagen och tas på största allvar av sjöräddningen. Men efter en timmes sökande med en mätbåt som undersökte bottenytan i jakt på en eventuellt förlist båt avslutades räddningsinsatsen.

– Vattenområdet är avsökt, öarna är avsökta, vi hittar ingen båt, säger Cecilia Wegnelius vid Sjö- och flygräddningscentralen.

Det finns enligt Sjö- och flygräddningscentralen inga tecken på att det skett en olycka.

– Vår teori är att det som hittats är sopor. Tidigare i dag gick det en sopbåt förbi här och grejerna kan ha fallit av från den, säger insatsledaren på plats till Aftonbladet.