Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Hildegard, Magnhild

Presskonferens om dubbelmordet i Getinge

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-19

Dubbelmordet i Getinge förbryllar polisen.

Nu har länskriminalen i Skåne tagit över utredningen – och håller en presskonferens klockan tio i dag.

Aftonbladet rapporterar på plats.

Presskonferensen börjar klockan tio vid polishuset i Malmö. Deltar gör bland annat kammaråklagare Måns Björklund från Malmö, kriminalkommissarie Lars Hamrén och spaningsledare Bo Lundqvist.

Polisen har varit mycket förtegna om dubbelmordet och frågan är vad som nu kommer att avslöjas på dagens presskonferens.

De två männen hittades döda den sjätte januari.

Båda låg i bagageutrymmet i en brinnande bil som stod på E6 vid Getinge i Halland.

Misshandlades brutalt

Obduktionen visade att männen hade misshandlats brutalt – och det är oklart om de var vid liv när de lades i bakluckan på bilen.

En av männen har identifierats som en 25-åring från Värmland. Den andra kroppen tror polisen är 25-åringens 42-årige morbror.

Bilen, en röd Volvo S 60, tillhörde även 25-åringens pappa. Enligt pappan ska sonen ha lånat bilen ” för att åka och lösa några problem.”

Koppling till norsk knarkmaffia

Dubbelmordet tros även ha en norsk koppling.

Den 42-årige mannen har tidigare bott i Norge och enligt norska tidningen Dagbladet var han inblandad i flera konflikter med tungt kriminella och hade kontakter med norsk knarkmaffia.

Svensk polis har inte bekräftat uppgifterna

– Vi har haft kontakt med norsk polis, men vi säger inte varför, det kommenterar vi inte alls, sa Hallandspolisens presstalesman Lars-Ivar Petersson tidigare till Aftonbladet.