Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Frontalkrockade med tre MC

Uppdaterad 2011-06-03 | Publicerad 2011-06-02

En man avled och fyra personer skadades då en bil frontalkrockade med tre motorcyklar utanför Växjö i dag. Samma olyckstimme avled en 59-årig man efter ett liknande tillbud utanför Arvika.

Den våldsamma olyckan utanför Växjö inträffade på väg 23 i höjd med Marklanda. Larmet kom vid 14.50.

En grupp på sju motorcyklar fick möte med en bil som delvis hade kommit över på fel sida vägen. Bilen touchade den första motorcykeln i karavanen. Därefter frontalkrockade bilen med den tredje motorcykeln, vars förare, en 58-årig man, omkom.

Klämdes fast

Två andra motorcyklister, 55 och 56 år gamla, skadades. 55-åringen skadades lindrigt och 56-åringen allvarligt men inte livshotande, enligt Landstinget i Kronoberg.

I bilen färdades en dansk par, en kvinna och en man, bägge 68 år gamla. De skadades lindrigt. En av dem klämdes fast i bilen och fick klippas loss av räddningstjänsten.

Oklar orsak

Samtliga skadade fördes i ambulans till Centrallasarettet i Växjö.

Exakt hur olyckan gick till är oklart. Polisen har ännu inte rett ut varför bilen kom över på fel sida av vägen. Enligt räddningstjänsten skedde det inte i samband med en omkörning.

59-åring död i Arvika

Vid 14-tiden inträffade en lika allvarlig olycka i Arvika i Värmland. En bil kastades ut i motsatt körbana efter att ha blivit påkörd bakifrån i samband med en vänstersväng på länsväg 172 vid Jössefors. Bilen hamnade mitt i en kolonn med 10-12 motorcyklar. En 59-årig mc-förare hann inte bromsa utan körde rakt in i bilen.

Avled på sjukhus

Mannen skadades allvarligt. Han fördes till Arvika sjukhus där han avled några timmar senare. På samma motorcykel färdades även mannens fru. Hon skadades allvarligt, och flögs senare till sjukhuset i Uppsala. De två som färdades i den bil paret krockade med ådrog sig lindriga skador.