Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Bekant: Mordmisstänkte mannen var osams med kvinnan

Uppdaterad 2016-09-22 | Publicerad 2016-09-21

HELSINGBORG. Den 43-årige småbarnspappan som misstänks ha dödat en kvinna i 30-årsåldern nekar till brott.

Samma dag mordet ska ha inträffat kom han till jobbet som vanligt – men gick hem ett par timmar tidigare, uppger en bekant. 43-åringen ska också ha varit osams med kvinnan.

– De har haft problem i flera månader, säger personen.

Kvinnans kropp hittades brinnande i diket längs länsväg 1172 utanför Bårslöv nära Helsingborg i tisdags kväll. Hon var anmäld försvunnen och polisen fattade misstankar mot den 43-årige mannen redan innan kroppen hittades. Han anhölls tidigt på onsdagsmorgonen misstänkt för mord alternativt dråp.

Polisen har undersökt fyndplatsen, bland annat med hund. Efter att avspärrningarna hävts återstår bara en bit bränt gräs någon meter från vägbanan.

"En människa kan ju vända"

Mannen bor på en adress där persiennerna har varit neddragna under onsdagen. Grannar som Aftonbladet pratat med beskriver honom som en lugn man som verkade vänlig. Han gjorde inte mycket väsen av sig. Höll sig för sig själv och jobbade mycket.

– Jag känner honom inte särskilt väl, men pratade med honom för ett par veckor sedan. Då var han jättetrevlig och lättsam. Jag har inte märkt något konstigt med honom, säger en granne.

– Det är den bilden jag har. Men en människa kan ju vända.

Jobbade på helt normalt

Den 43-årige mannen är anställd på en restaurang. En kollega berättar att mannen kom till arbetet som vanligt på tisdagen.

– Han jobbade på helt normalt och betedde sig inte konstigt, säger personen.

Däremot gick han hem tidigare än vad han brukar.

– Jag tror att han gick här ifrån vid klockan fyra-fem. Det brukar han aldrig göra annars. Men han skulle hämta barnen. Vanligtvis går han hem vid sextiden.

En stund senare kom mannen tillbaka till sin arbetsplats för att hämta mat till sina barn, enligt kollegan. När han gick igen var klockan någonstans runt 19 eller 20.

Närstående till kvinnan

Kvinnan i 30-årsåldern hittades död omkring 20.30.

– Han har aldrig bråkat. Det är en snäll kille som man inte trodde något illa om, säger kollegan.

Den nu mordmisstänkte 43-åringen är närstående till den döda kvinnan. Kollegan berättar att mannen och kvinnan varit osams.

– De har haft problem i flera månader.

Följ ämnen i artikeln