Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Tonåringarna gruppvåldtog en ung pojke

Publicerad 2012-05-11

Nu misstänks pensionären för delaktighet i en gruppvåldtäkt mot en minderårig pojke

I det här huset ska övergreppet ha skett.

Den pensionär som misstänks för inblandning i en gruppvåldtäkt av en minderårig pojke är känd för sitt ungdomsengagemang.

Samtidigt har han varit helt öppen på Facebook med sin sexuella dragning till barn.

– Han skriver rakt ut att den inte är förbjudet att tänka på deras kroppar, säger en mamma.

Pensionären har varit helt öppen på Facebook med sin sexuella dragning till barn.

Två pojkar, en 13-åring och en 17-åring, misstänks ha hållit fast en pojke under 15 år och våldtagit honom. En 15-åring och en man i 70-årsåldern ska ha tittat på utan att ingripa. Det brutala övergreppet skedde enligt åklagaren i den äldre mannens lägenhet utanför Sundsvall under påsklovet.

Det rubriceras som grov våldtäkt mot barn och upptäcktes av en slump.

– Man hittade viss teknisk bevisning i en annan polisutredning som gjorde att man kunde nosa upp det här. Sedan när man hörde målsägande så bekräftade han det vi redan visste, säger åklagare Jens Göransson.

Allt stod inte rätt till

Mannen i 70-årsåldern har länge gjort sig känd som en person med stort ungdomsengagemang. Han har skrivit insändare i lokalpressen och stått upp för unga med problem som han låtit bo hemma hos sig.

Samtidigt har grannar märkt att allt inte stått rätt till.

– Det är mängder med olika tjejer och killar som kommit dit. De har haft med sig sprit och sitter sent på nätterna och lyssnar på musik hemma hos honom, säger Amir, son till en närboende.

En mamma med barn som kommit i kontakt med mannen menar att många haft misstankar.

– Det är många ungdomar som har pratat om att han har varit en snuskgubbe. Han har sagt konstiga saker som de tycker är äckligt. Och pratat om sex med unga tjejer och killar, säger hon.

Skriver om fantasier på Facebook

Hon tror att hela hans ungdomsengagemang har varit en fasad.

– Det finns väl en anledning till varför sådana här människor drar sig till idrottsföreningar eller vad det nu är. Och det är väl samma sak här, säger hon.

På sin Facebook-sida är mannen helt öppen med sitt sexuella intresse för barn och unga. I flera inlägg skriver han hur han tänder på deras kroppar och att han ”vill tvåla in” dem i duschen. I en film dansar två av de misstänkta ungdomarna med bar överkropp tillsammans med den äldre mannen som smeker sig på magen.

Efter att misstanken om gruppvåldtäkten blev känd har ytterligare en anmälan om sexuellt ofredande av minderårig upprättats mot mannen.

– Det ligger en bit bak i tiden, säger Jens Göransson.

Kan häktas i morgon

I morgon hålls häktesförhandling mot den 17-åring som misstänks för själva våldtäkten.

– Han har en annan uppfattning än åklagaren. Han menar att det har varit fråga om ett gemensamt skoj, säger försvare Susanna Sidén.

Den 13-åring som också misstänks för delaktighet i våldtäkten har överlåtits till sociala myndigheter. Medan den äldre mannen är fortsatt anhållen. Han har helt vägrat att svara på några frågor.

– Han säger varken bu eller bä, säger Göransson.