Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Helge

Flera svåra olyckor i jultrafiken

Publicerad 2011-12-24

Ett antal allvarliga olyckor har inträffat i jultrafiken.

Fem personer, varav tre barn, fick föras till sjukhus efter en kollision på riksväg 72 nära Uppsala.

Utanför Eksjö skadades en man allvarligt efter en krock mellan en buss och en bil.

Först skedde två olyckor inom loppet av några minuter nära Blacksta på riksväg 272. Vid ena olycka, som inträffade 11.43, voltade en bil med två personer ombord. De klarade sig med lättare blessyrer och behövde inte köras till sjukhus. I den andra olyckan körde en bil av vägen och in i ett räcke. Ingen skadades allvarligt.

Krock med tre barn

En timme senare skedde ytterligare en allvarlig olycka i länet, på riksväg 72 öster om Järlåsa. Två bilar kolliderade efter att en av dem fått sladd. Sammanlagt färdades sju personer i bilarna, varav tre barn yngre än 10 år. Barnen och två vuxna i samma bil fick föras till sjukhus, men ingen var allvarligt skadad. Det var totalstopp i trafiken under en timmes tid.

Varning får blixthalka

Polisen manar trafikanter i länet att ta det försiktigt i trafiken.

– Det har varit blött på vägarna, och nu fryser det på. På många håll är det glashalt, särskilt i östra delen av länet, säger Nina Dahlström, länsvakthavande på polisen i Uppsala län.

Trafikverket varnar även för lokal is- och frosthalka i Götaland. I Eksjö i norra Småland krockade en bil och en buss under eftermiddagen. Mannen i bilen skadades allvarligt och satt fastklämd i fordonet i över en timme innan räddningstjänsten lyckades få loss honom. De fyra som färdades i bussen klarade sig utan skador.

Fler olyckor rapporteras från andra delar landet:

Vid 12-tiden voltade en bil som färdades på riksväg 252 utanför Surahammar, skriver Vlt. Föraren klarade sig med lindriga skador. Båda körfälten fick stängas av under bärgningsarbetet. Polisen varnar även här för halka.

Tre bilar krockade i korsningen Gamla Övägen/Ektorpsgatan i Norrköping vid 14.40-tiden i dag. Två fick föras till sjukhus med lindriga skador, enligt polisen. Det är oklart vad som orsakade olyckan.

En man i 60-årsåldern blev påkörd av en bil på Bennets väg i Malmö strax före klockan 15. Bilen försvann från platsen innan polis och ambulans hann dit. Smitaren jagas nu av polisen. Den påkörde mannen fördes till sjukhus med svåra skador.

Strax efter klockan 17 skadades tre personer i en singelolycka med en bil i Värnamo. Bilen fick sladd och hamnade på taket. Samtliga tre som färdades i bilen fick föras till sjukhus. Olyckan inträffade på länsväg 558.

Två singelolyckor rapporteras från Karlshamn i Blekinge under kvällen: Klockan 18 körde en bil av vägen norr om Svängsta. Tre personer färdades i bilen. Ingen skadades allvarligt vid olyckan. Vid 20-tiden voltade en bil nära Hällaryd. En person färdades i bilen och fick föras till sjukhus med lindriga skador.

Hur är vägläget där du bor? Mejla
Aftonbladet
Trafikinformationstjänsten Läget i trafiken har nu
stängt

Följ ämnen i artikeln