Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

Bevakade promenadkaoset - från egenbyggd vagn

Uppdaterad 2014-10-24 | Publicerad 2014-10-23

Dagens budgetpromenad blev en kaosartad tillställning för de flesta reportrar när polisen knuffade undan journalistuppbådet.

Men Love Benigh, politisk reporter på Rapport, hade inga problem.

Han satt nämligen på en specialkonstruerad vagn.

Den som såg kvällens Rapportsändning kan nog inte ha låtit bli att dra på smilbanden.

I inslaget från budgetpromenaden valde nyhetsprogrammet, bokstavligt talat, en helt egen vinkel.

Reportern Love Benigh, 41, satt någon meter upp - och följde spektaklet från en vagn.

– Det var vår mekaniska verkstad som hade byggt vagnen för detta ändamål. Tanken är att den ska återanvändas fler gånger, bland annat i Almedalen, säger han till Aftonbladet. 

Vems idé var det?

– Det var min kollega Rikard Collsjöö, som är fotograf och redigerare, som kom med idén. Det var jätteroligt och spännande att få göra. Vi sände direkt i sändningen som gick under dagen, så det var inte bara för inslaget i kvällens Rapportsändning.

Du satt rätt bekvämt och pratade. Men vilka stackare fick jobbet att dra vagnen?

– Det gjorde Rikard Collsjöö och Anders Bispo, som är teknikansvarig. Även min chef Torbjörn Gustavsson hjälpte till. Med på vagnen satt fotografen Sara Engström och filmade.

Vad säger du om kaoset under promenaden?

– Jag uppfattade inte exakt vad som hände, jag såg en fotograf som ramlade. Men när vi tittade på allt material i efterhand så var det ju ganska jobbiga arbetsförhållanden för journalisterna som fanns på plats. Man kan också rikta kritik mot polisens sätt att arbeta, som inte liknande någon annan budgetpromenad jag bevakat.

Till sist, vad önskar du dig mest just nu?

– Just nu är jag lite matt, ärligt talat. Så jag önskar att få ta det lite lugnt och varva ner lite efter en oerhört spännande och intensiv dag.