”Vi har varit i kontakt med svenska överlevande”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-09-16

Svenska konsulatet i Phuket jobbar på högvarv

Sent på kvällen lokal tid hade representanter från det svenska generalkonsulatet på Phuket besökt samtliga sjukhus dit överlevande förts.

– Vi har inte hittat några flera svenskar, säger Kristina Palm, tillförordnad generalkonsul på Phuket till aftonbladet.se.

Svenska konsulatet i Phuket kallade in extra bemanning efter den tragiska olyckan och snabbt sattes ett omfattande arbete igång att försöka få kunskap om det fanns drabbade svenskar och i så fall hur många.

– Vi har pratat med överlevande svenskar och kommer att hämta upp dem i ett senare skede. Men just nu kan jag inte lämna kontoret eftersom vi har så mycket att stå i, sa en stressad Henrik Hamrin strax efter olyckan hade inträffat.

Vid 22-tiden på söndagen hade representanter från generalkonsulatet besökt fem sjukhus dit skadade från flygplansolyckan hade förts.

– Bland dem fanns inga fler svenskar. Vi kunde också få bekräftat att minst 77 personer har omkommit i olyckan, säger Kristina Palm.

Hon säger att beskedet från olycksplatsen är att man befarar att det kan finnas fler kroppar i vraket.

– Men nu är det beckmörkt ute och farligt att arbeta på olycksplatsen. Jag tror knappast att vi får någon mer rapport från flygplatsen i kväll, säger Kristina Palm.