Dags för sista Hjalmarrevyn

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-09-13

Peter Flack går vidare efter över 30 år

Tio av elva personer i ensembeln har Örebroanknytning.

Hjalmar gör sin sista show på Nöjeskrogen.

Och han har rejäl vind i seglen – 41 000 biljetter är redan uppbokade.

Peter Flack är laddad inför en sista säsong på Nöjeskrogen.

”På kryss med Hjalmar” heter revyn som avslutar Peter Flacks revyera. Sedan 1976 har Flack under alteregot satt upp över 20 revyer och enligt egen utsago dragit busslaster med skrattsugna till Örebro.

– Det känns roligt att få lämna Nöjeskrogens scen med flaggan i topp, säger Peter Flack som en kommentar till biljettanstormningen.

Av 55 000 biljetter finns det bara 14 000 kvar att boka. Peter Flack tror biljettsuget beror på flera saker.

– Dels så blev den förra revyn väldigt lyckad och många bussbolag hängde på låset i samband med biljettsläppet till ”På kryss med Hjalmar”. Dels så har vi en stark ensemble. Och dels så tror jag att många anar att Hjalmar kan göra en hel del skoj med en show som har kryssningstema. Nöjesresor på havet är ju också något som de flesta av oss har en relation till.

Tio har Örebroanknytning

Tio av de elva personerna i ensemblen har Örebroanknytning. Några av dem tog faktiskt sina första danssteg på Marie Kühlers Showdansskola Entré.

Exakt vad showen kommer att innehålla, vill Peter Flack inte avslöja – men båt och fartyg är ett genomgående tema i såväl sketch- som shownummer.

– Sedan dyker självfallet en del kändisar upp och eftersom detta är en revy, så ändras och justeras innehållet kontinuerligt utifrån det som händer runt omkring oss. En revy måste vara aktuell. Vi är väldigt laddade inför premiären.

Efter På kryss med Hjalmar säger Peter Flack tack och adjöss till Nöjeskrogen.

– Hyreskontraktet med Nöjeskrogen går ut under 2008 och jag är redo för en annan scen nu. Det känns både bra och naturligt att gå vidare till något annat. Vad det sedan blir, återstår att se.