Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Häktning hävd för misstänkta för gymmord

TT

Publicerad 2023-02-24

En man i 55-årsåldern sköts den 28 mars i fjol ihjäl på ett gym i centrala Stockholm. På torsdagen inleddes rättegången mot fyra personer misstänkta för inblandning i mordet. Arkivbild.

Häktningen för alla fyra som åtalats för inblandning den uppmärksammade dödsskjutningen på ett gym i Stockholm hävs i väntan på dom.

– Min klient är så klart otroligt nöjd över att ha blivit försatt på fri fot, vilket då talar för en friande dom, säger advokat Peter Nilsson, som försvarar en av de misstänkta, till Aftonbladet.

En 17-årig pojke är åtalad för att ha genomfört mordet. Han har nu placerats på ett Sis-hem, enligt åklagaren.

Mordet skedde den 28 mars förra året. En man i 55-årsåldern sköts i huvudet. Han fördes med ambulans till sjukhus där han senare avled.

Måltavlan var dock enligt polisen en man i 40-årsåldern med koppling till ett kriminellt mc-gäng. De man som sköts ihjäl försökte gå emellan och stoppa skytten.

Åklagare Daniel Suneson hade yrkat att 17-åringen skulle dömas till åtta års fängelse, trots att han var 16 år vid tiden för mordet. Pojken är även åtalad för mordförsök, grovt vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse.

– Trots att han är så pass ung ska han dömas till fängelse. Det är så pass högt straffvärde att sluten ungdomsvård inte kan anses vara tillräckligt ingripande som påföljd, sade Suneson under slutpläderingen tidigare i veckan.