Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Lennart, Leonard

Hala vägar håller skolor stängda i Norge

TT-NTB

Publicerad 2024-01-21

En varning om hala vägar har utlysts.

Skolor ska hållas stängda och på sina håll uppmanas folk att jobba hemma för att inte behöva ta sig ut på vägarna i Norge, när ett väderomslag väntas leda till halka.

I Oslo uppmanas alla som har möjlighet att jobba hemifrån att låta bilen stå på måndagen, och gymnasieskolor i Telemark hålls stängda under dagen på grund av väderomslag och krävande körförhållanden, rapporterar VG. Eleverna får i stället digital undervisning.

Sedan tidigare har Akershus, Buskerud, Vestfold och Østfold meddelat att gymnasieskolorna hålls stängda på måndag.

Även universitetet i Sørøst-Norge har meddelat att undervisningen påverkas av vädret. Alla obligatoriska aktiviteter på campus har ställts in på måndagen, med undantag för Rauland. Universitetet meddelar att undervisningen i möjligaste mån ska genomföras digitalt.

En varning för hala vägar och översvämningar har utlysts.

”Det väntas milt väder och regn på snö- och islagda vägar. Det väntas orsaka stora utmaningar i framkomligheten. Överväg om du behöver resa”, är meteorologernas uppmaning.

Många flyg påverkas även av väderomslaget och ställs in under måndagen. Flyg som går mellan Oslo och Stockholm finns med bland de inställda avgångarna, rapporterar NRK.

Även tågavgångar har ställts in.