Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Misstänkt mordförsök i Karlstad – man gripen

TT

Publicerad 2023-07-19

Polisen är på plats och utreder ett misstänkt grovt brott i Hammarö kommun. Arkivbild.

En stor polisinsats genomfördes vid lunchtid i Karlstad. En man har gripits misstänkt för mordförsök, rapporterar Nya Wermlands Tidning.

Brottet ägde rum i Hammarö kommun och enligt källor till NWT ska det röra sig om ett våldsbrott där en man attackerat en granne.

Enligt tidningen flydde mannen i bil men kunde senare gripas av polis misstänkt för mordförsök.

– Vi har en målsägande som är förd till sjukhus och där är skadeläget allvarligt, men inte livshotande, berättar Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisregion Bergslagen, för TT.

Polisen har arbetat med ett stort antal resurser på platsen, men vill inte gå in ytterligare på omständigheterna kring händelsen som skett i ett bostadsområde.

– Vi har gripit en man som är misstänkt för det här och eftersom det är väldigt tidigt i utredningen kommer vi vara återhållsamma med detaljer, som eventuella tillhyggen, säger Sophia Jiglind.

Hon betonar däremot att händelsen ses som isolerad och att de båda inblandade är bekanta med varandra sedan tidigare.

– Vi har en ganska grovhuggen bild av vad som hänt och vad som föranlett det, men det handlar inte om någon gängkriminalitet. Nu hör vi vittnen och genomför andra utredningsåtgärder, säger Sophia Jiglind till TT.