Aktivistgrupp skickar ballonger – med k-pop

TT-AP-AFP

Publicerad 2024-06-06

Park Sang-Hak talar under en demonstration. Bild från 2018.

En sydkoreansk aktivistgrupp har skickat upp tio stora ballonger över Nordkorea fyllda med k-pop och flygblad med budskap mot diktatorn Kim Jong-Un.

Detta trots att Nordkorea har hotat att skicka ännu fler ballonger med avföring och skräp över gränsen om inte aktivistballongerna upphör.

Nordkorea har den senaste tiden skickat illaluktande ballonger som svar på att aktivister skickat flygblad med kritik mot regimen i Pyongyang över gränsen.

Den sydkoreanska aktivistgruppen Aktivister för ett fritt Nordkorea som leds av den nordkoreanska avhopparen Park Sang-Hak, sade sig under torsdagen ha skickat upp tio ballonger. De var fyllda med 200 000 flygblad mot Pyongyang, usb-minnen med k-poplåtar och sydkoreanska tv-program samt tusentals amerikanska endollarssedlar.

Samma grupp skickade tidigare i maj upp ballonger med 2 000 usb-minnen fyllda med populära sydkoreanska poplåtar och tv-program.

I Nordkorea är det strikt förbjudet att konsumera sydkoreansk populärkultur. I januari i år dömdes två tonåringar till tolv års straffarbete för att ha tittat på sydkoreanska tv-dramer.

ANNONS