Tyst minut för den mördade kvinnan

Uppdaterad 2015-07-14 | Publicerad 2015-07-13

Under måndagskvällen anordnades en manifestation för att hedra minnet av den kvinna som ska ha hittats styckmördad i den spanska semesterorten Calella.

– Denna typ av våld vet tyvärr inga gränser, säger borgmästare Montserrat Candini.

Stämningen var dämpad på det lilla torget framför Calellas rådhus. Ortens borgmästare höll ett kort tal där hon uttryckte sitt stöd för kvinnans vänner och familj.

– Samhället måste på starkaste möjliga sätt fördöma sådana här fruktansvärda dåd. Det spelar ingen roll om det sker i Spanien, i Frankrike eller Sverige. Våldet är dessvärre gränslöst, sade Montserrat Candini.

Tankarna går till Sverige

Sveriges konsul Kristina Stenhammar kunde inte delta men skickade skrivna kondoleanser där hon samtidigt tackade Calellas borgmästare för hennes deltagande. Efter manifestationen var det flera deltagare som torkade sig i ögonen.

– Vi är kanske en liten ort, men vi har lång tradition av turism och känner oss kosmopolitiska. I denna förfärliga stund går våra tankar till Sverige. Det är allas vår angelägenhet att bekämpa våldet, säger borgmästare Montserrat Candini.

”Hoppas på snar lösning”

Hon säger att hon har stort förtroende för att katalanska polisen Mossos d’Esquadra kommer att klara upp brottet snabbt.

– Redan under det första dygnet hade de gripit en misstänkt. Vi har tät kontakt och nu får brottsutredningen ha sin gång. Jag hoppas innerligt att fallet får en snar lösning.

Hittades död på lördagen – svensk man gripen

Det var i lördags som en kvinnokropp hittades utanför den spanska kuststaden Calella. Enligt den lokala polisen ska det röra sig om en svensk kvinna som mördats och styckats. Den misstänkte mördaren är en svensk man i 40-årsåldern.

Karin Avenäs

ANNONS

Följ ämnen i artikeln