Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Mordoffret ville lämna gänglivet

Publicerad 2011-08-23

Polisen söker spår vid mordplatsen i Malmö.

19-åringen avrättades med flera skott i en kriminell uppgörelse.

För sina vänner berättade han att han ville lämna gänglivet.

– Jag tror han visste att något skulle hända eftersom han bar skyddsväst, säger en av hans närmsta vänner.

De tre män med koppling till det kriminella gänget Outlaws som greps direkt efter mordet på Lönngatan i Malmö i söndags släpptes tidigt i går morse efter att ha förhörts. De var vänner till det 19-åriga offret och flydde vid skottlossningen.

De har berättat att fyra män med en pistol eller revolver dök upp vid gatuköket på Lönngatan och sköt 19-åringen med flera skott i huvudet.

Polisen betecknar mordet som en uppgörelse bland kriminella och söker nu de fyra personerna som flydde från mordplatsen.

– De har gått eller sprungit från platsen efter skjutningen. Samtidigt åker en mörk bil därifrån. Men om de sitter i vet vi inte, säger Börje Sjöholm, operativ chef på länskriminalpolisen.

Polisen gjorde även tillslag mot en lägenhet på Hyacintgatan i söndags eftermiddag. Man trodde att bostaden hade samband med det eftersökta fordonet. Men inga avgörande fynd gjordes i husrannsakan.

Aftonbladet pratade i går med en av den mördade mannens närmsta vänner som berättar att 19-åringen sedan länge tillhörde den kriminella organisationen Black Cobra. Han arbetade sig uppåt i organisationen men fick problem med dem i våras.

– Han blev skyldig Black Cobra pengar för cirka fyra-fem månader sedan. Men det löste sig till sist.

Efter att ha hamnat i skuld började 19-åringen prata allt mer om att bryta med gänglivet.

– De senaste månaderna pratade han väldigt öppet om det. Det gjorde han aldrig innan. Han mådde skitdåligt och ville bort, säger vännen.

Precis som polisen är kompisen övertygad om att mordet är en uppgörelse i Malmös undre värld.

– Antingen har det med Black Cobra att göra eller så är det något annat gäng som gjort det.