Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Mikael, Mikaela

God morgon! Det här hände medan du sov

Publicerad 2018-04-27

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Kim och Moon i historiskt möte – skakade hand vid gränsen

Nordkoreas diktator Kim Jong-un och Sydkoreas president Moon Jae-in har inlett det historiska mötet. Klockan 02.29, svensk tid, skakade de hand i den demilitariserade zonen. Sedan gick de hand i hand över stilleståndslinjen – efter ett spontant initiativ från Kim.
– Det var jättelätt att korsa gränsen och det tog oss 11 år att komma hit, sa han när mötet började.
Läs hela artikeln
WOLFGANG HANSSON: Inget får gå fel – då äventyras mötet med Trump

Kvinna knivdödad – man gripen för mord

En kvinna knivskars till döds i en lägenhet i Sundbyberg på torsdagskvällen. Enligt polisen påträffades kvinnan i en grannlägenhet där hon sökt skydd efter dådet.
– En man är gripen och förd till polisstationen, säger Fredrik Nylén, vakthavande befäl på polisens regionledningscentral i Stockholm.
Läs hela artikeln
Man knivhuggen vid mopedrån

Otto Warmbiers föräldrar stämmer Nordkorea

Den amerikanske studenten Otto Warmbiers föräldrar stämmer diktaturen Nordkorea för att ha orsakat deras sons död, rapporterar The Washington Post.
Läs hela artikeln

Bill Cosby fälld för sexövergrepp

Bill Cosby döms för sexuella övergrepp, uppger The New York Times. Komikern och tv-profilen döms för samtliga tre åtalspunkter. Han riskerar nu upp till tio års fängelse för varje åtalspunkt.
Läs hela artikeln

Zlatans första ord efter VM-beskedet

På torsdagen kom beskedet att Zlatan Ibrahimovic inte ska spela VM. Nu bryter ”Ibra” tystnaden.
– Sverige är bättre utan mig, säger han.
Läs hela artikeln
SIMON BANK: Vad ska vi prata om nu? Fotboll?

Sura beskedet: Sött kan bli dyrare i sommar

Passa på att bunkra – till sommaren kan godiset nämligen komma att bli dyrare.Flera svenska godistillverkare larmar nu om prishöjningar på grund av kronans svaga ställning gentemot euron, berättar DN.
Läs hela artikeln

Alliansbråket lär snart gå i repris

INGVAR PERSSON: När Ulf Kristersson beskriver Centerns beslut som ”riktigt dålig politik”, ett hot mot ”långsiktigheten” och något Sverige ”inte behöver” betyder det någonting. ”En röst på Moderaterna är alltså inte en röst på Centerns migrationspolitik” skrev Kristersson i onsdags. Väljarnas rimliga fråga är förstås, för vilken politik röstar i så fall de som väljer Annie Lööf?
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!