Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Birgitta, Britta

Porrstjärnan jagar hans plats i Senaten

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-07

Porrdrottningen kampanjar om senatorsstolen.

Senatorn David Vitter, 48, togs med byxorna nere.

Han ertappades som kund i en prostitutionsring.

Nu jagas hans stol i senaten – av en porrstjärna.

Louisianasenatorn David Vitters telefonnummer påträffades i en bordellmammas register 2007. Sedan dess har republikanen hållit en låg profil i den tidigare hjärtefrågan familjepolitik. Men trots skandalen behöll han sin stol i senaten.

Till nästa valrörelse har han dock fått en oväntad motståndare. Porrstjärnan Stormy Daniels meddelade hon i veckan att hon kandiderar till senatorsposten för Louisiana.

”Googla mig hemma”

Hennes första offentliga framträdande blev bejublat.

– För er som inte vet vem jag är så föreslår jag att ni väntar med att googla mig tills ni kommer hem från jobbet, sa porrstjärnan när hon häromdagen äntrade scenen på Louisiana State University.

Porrdrottningen säger dock att hon är seriös i sin strävan att bli senator 2010. Enligt nyhetsbyrån AP inleder hon sin kampanj redan nu med en resa runt delstaten för att samla in röster.

Den politiska karriären tros få viss medvind tack vare det mediala intresset.

– Ni vet vad som gäller, om ni kommer närmare får ni börja ge mig dricks, skämtade Daniels med reportrar och fotografer efter sin entré i tisdags.

De politiska agendan då?

Stormy Daniels kräver att USA omgående tar hem de amerikanska trupperna från Irak. Dessutom ett krav som ligger mer inom ramen för hennes eget yrkeskunnande: gör det svårare för unga att komma åt vuxenmaterialet på internet.