Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Han var tvungen att banta

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-30

Sambon berättar om Ulf Larssons kamp mot spriten, vikten – och juryns hån i Let’s dance

Alkoholen och bantningen hade slitit på Ulf Larssons kropp.

– När vi träffades var han väldigt mager, säger sambon Lillemor Torsslow.

Men nu mådde han bättre än någonsin.

Skådespelaren Ulf Larsson var på väg tillbaka. För varje dag med sambon Lillemor Torsslow blev han starkare och piggare.

Men i förrgår hittade hon honom död. Sent i går kväll visste hon fortfarande inte varför han dött, mitt i livet, bara 53 år gammal.

– Det måste ha gått fort. Han låg framstupa, som om han bara hade fallit rakt ner i golvet. Det fanns inga tecken på att han försökt få tag på telefonen, säger Lillemor.

Hon vill berätta om sin sambo, mannen som hon skulle ha gift sig med i vinter. Han som varje dag skrev kärleksbrev och lappar för att hon skulle känna sig älskad.

– Det är bara så ofattbart, obegripligt. Det känns som att jag ramlar ner i ett svart hål. Men jag är överlycklig för den tid jag fick med Uffe.

Gick ner 55 kilo

När Lillemor träffade sin Uffe 2007 hade han gått ner 55 kilo på mycket kort tid. Han var ledsen och sårad över alla negativa skriverier om hans bantning.

Själv var han stolt över att ha tappat alla kilon – och livrädd för att gå upp i vikt igen.

– Han blev som en anorektisk. Det gick alldeles för långt. Det var jättesvårt att få Uffe att börja äta bra lagad mat. Han var så rädd för att gå upp igen att han inte såg att det blev för mycket.

Men med Lillemor kom självförtroendet tillbaka och under tiden de var tillsammans gick han upp 6,5 kilo och började äta hemlagad vegetarisk mat.

Vännerna konstaterade med glädje att han förändrades och blev tryggare. De som trodde att han aldrig mer skulle våga ha en relation.

– Det är fantastiskt att han vågade ge så mycket kärlek efter allt han varit med om. Han sa att han inte kunde

lita på kvinnor, efter två misslyckade äktenskap och efter att ha växt upp med en mamma som var alkoholist.

Nykter sedan 1987

Under många år var Ulf Larsson själv alkoholist, men sedan 1987 var han helt nykter.

– Det var så med Uffe. När han väl bestämde sig för

något var det bara det som gällde.

För några år sedan fick Ulf Larsson en hjärnblödning. Efter det insåg han att han var tvungen att banta. Hjärnblödningen skrämde honom.

– Han har ju druckit mycket

i sina dagar. Och sen den här bantningen, det är klart att det har påfrestat Uffes kropp. Men han var inte rädd längre, han kände att han mådde bra nu, säger Lillemor.

Tog tv-juryns ord hårt

Det var hon som övertalade honom att ställa upp i tv-programmet Let’s dance förra året. Han tackade först nej, men när han förstod att det var ett underhållningsprogram ändrade han sig.

Ulf Larsson drömde om en comeback, att få visa att han var en skådespelare och underhållare, och inte en sjuklig bantare. Men med tv-programmet fortsatte de negativa omdömena att hagla.

– Han var väldigt känslig. Han tog åt sig av juryns hårda ord och tyckte att det var orättvist. Det var jobbigt för honom.

”Han ville tillbaka”

I stället satte han upp

egna revyer tillsammans med sambon. Hela tiden fanns drömmen om att nå ut till den stora publiken igen.

– Han ville visa hur duktig han var. Han ville tillbaka och nu kändes det som att han var på väg. Det var alldeles för tidigt, det känns så orättvist att han lämnade oss när vi var som lyckligast.

I fredags skrev Ulf Larsson en sista kärleksfull lapp till Lillemor.

– Jag kände mig så älskad.

Bloggportalen.se - De mest diskuterade nyheterna just
nu