Hoppa till innehållAftonbladet

Dagens namn: Jenny, Jennifer

Man spelade rysk roulette med frun

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-21

Fälldes i tingsrätten - friad i hovrätten

Den 48-årige mannen misshandlade sin fru och tvingade henne att vara med på rysk roulette.

Tingsrätten dömde mannen men nu frias han i hovrätten.

Bråket som den 48-årige mannen anmälts för började på en restaurang där paret var tillsammans med vänner i december 2005, enligt mannens före detta fru. De båda har i polisförhör lämnat olika versioner om vad som egentligen hände på restaurangen. Av någon orsak uppstod ett våldsamt bråk som verkar ha utlösts av svartsjuka.

Enligt kvinnan ska hon ha hällt ett glas champagne över 48-åringen varpå han tömde en hel flaska champagne över henne. När han blev ombedd att lämna stället blev han ännu mer hotfull och aggressiv.

Misshandlades hemma

Paret åkte hem med sina barn och några bekanta. Där fortsatte bråket.

Enligt kvinnan misshandlade mannen henne i köket och satte en pistol mot hennes huvud som han tidigare hade laddat med ett skott. Han tryckte av så att hon både kände och hörde hur revolvern klickade. Efter det svartnade det för ögonen på henne, enligt tingsrättens dom.

Märke i tinningen

Dagen efter hade hon ett märke i tinningen efter pistolen. En kvinna som under den här perioden var anställd på familjens gård har vittnat om att hon också såg avtrycket.

Mannen nekar till anklagalserna och säger att han inte har hotat sin fru med någon pistol eller slagit henne. Han menar att det här är anklagelser som hon har kommit med efter det att han har skaffat en ny sambo som han dessutom väntar barn med.

Hovrätten gör bedömningen att ord står mot ord och att det inte finns anledning att tro mer på exfrun än på 48-åringen.